Fotokvällar

Museet anordnar fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.
Kaffe och smörgås bjuds på i paus.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr
Föranmälan på info@abecitakonst.se eller Tel: 0768-350 100

Museet håller, på torsdagar, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll.


Naturfotograferna med Anders Geidemark & flera

27 april 2017, kl 18.30-20.30

Naturfotograferna bildades 1966 som ett samlat forum för den sanna naturbilden och men den viktiga utgångspunkten att en naturfotograf ska ”kunna natur”. Anders Geidemark kommer till oss i egenskap av ordförande för Naturfotograferna. Tillsammans med flera andra naturfotografer från närområdet kommer han hålla en underhållande och tempofylld föreläsning kring naturfoto.

Favoritmotiven handlar om att visa ett djur eller en fågel i sin rätta miljö, där intressanta linjer, former och ljusstämningar bygger upp bilden. Anders Geidemark är en känd naturfotograf och författare med ett unikt bildspråk. Han har jobbat professionellt som fotograf, skribent, föreläsare, fotolärare och bildredaktör sedan 1988. Han har gjort arbeten på bland annat Island, i Nordnorge och i andra Europeiska länder. Han jobbar som naturguide och expeditionsledare på Svalbard. Han är en mycket anlitad föreläsare både i Norden och runt om i Europa och har haft ett 50-tal fotoutställningar runt om i Norden.

(Återkommer inom kort med namnen på övriga naturfotografer som kommer att medverka.)

Kaffe och smörgås bjuds på i paus.
Kostnad: 150 kr
Föranmälan på info@abecitakonst.se eller Tel: 0768-350 100