Limitless

5 september - 10 september 2017

Under No Limits Borås-veckan visar museet en utställning av fotograferna Per Björklund och Lars Lundqvist, båda från Gotland.
Duon ställer ut bilder på olika material och med en gränslös blandning av olika tekniker och uttryck. De kommer att visa allt från dokumentärfotografi till verk med avancerad bildbearbetning. Duon söker gränslösa uttryck som bjuder in betraktaren till sina egna tolkningar, verklighetsförankrade eller fantasifulla.

Per Björklund (PerPop)
Jag fotar allt möjligt, kameran hänger med i tid och otid. Gemensamma nämnaren är att jag jobbar mycket med bilderna i det digitala mörkrummet. Använder många olika material såsom papper, canvas, tyg och plast. Har utvecklat en teknik att efterbearbeta bilder printade på plast med en 3D-känsla och få en relief som jag gärna inramar med råmetall.
Det sammanhängande temat för mina bilder är ”KONST SOM BERÖR ELLER SOM TILLBEHÖR”
Jag flyttade till Gotland 2008, född på en annan ö, Lidingö utanför Stockholm. Har arbetat med bilder, reklam och dekorer i snart 25 år. Lika länge har jag varit bildprogrammet Photoshop trogen och även undervisat i detta ämne. Jag använder mig av Canonkameror.

Lars Lundqvist (arkland)
Jag använder kameran till att fånga verkligheten som jag råkar se den. Jag dras ofta till detaljernas estetik, ting med uttryck, linjer och poetiskt ljus. Ofta bearbetar jag mina bilder i olika datorprogram och använder olika tekniker för att få bilden som jag vill ha den. Jag bär alltid med mig en eller flera kameror. Webben är min primära ”utställningsplats” och delar nästan alla mina bilder på Flickr, Instagram, Facebook och Twitter.
Jag bor sedan 2008 på Gotland och jobbar med utvecklingen av digitalt kulturarv på Riksantikvarieämbetet i Visby. Mer konkret arbetar jag med digitaliseringsfrågor, framförallt nya medier, webb och kulturarv. Är utbildad arkeolog. Under den för-digitala eran undervisade jag i fotografi.