Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Vi följer rådande restriktioner för event av detta slag.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr
Föranmälan på info@abecitakonst.se eller Tel: 0768-350 102

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!

Mats Alfredsson – streetporträtt och resor

23 februari 2023, kl 18.30-20.30

Mats Alfredsson - känd och mycket välrenommerad streetfotograf - är aktuell med en ny utställning på museet. "Ink life" är namnet på den samling fotografier som Mats tagit i olika delar av världen, med särskilt fokus på streetporträtt, och som nu visas. Han berättar både om utställningen och om övrigt streetfoto som är taget på resor till... Se hela Mats Alfredsson – streetporträtt och resor

Matilda Lindeblad – matfotografi möter konst

9 mars 2023, kl 18.30-20.30

Matilda Lindeblad visar sitt foto på museet med utställningen "Smakfullt" och kommer under fotokvällen att berätta om sitt fotograferande och sin utställning. Vilka utmaningar finns i arbetet med att fotografera denna sorts motiv och hur kan man som fotograf göra konst av det vi äter? Matilda har tidigare ställt ut och är en av Sveriges l... Se hela Matilda Lindeblad – matfotografi möter konst

Tom Svensson – Är vilda djur till för vårt nöje?

30 mars 2023, kl 18.30-20.30

Tom Svensson är en världsberömd bevarandefotograf vars stora drivkraft är naturvård. Han har föreläst i Sveriges Riksdag på temat bevarandefrågor, släppt flera fotoböcker, haft utställningar och reser regelbundet runt om i världen för att dokumentera utrotningshotade djur, anti-tjuvjakt och olaglig handel med djur. Tom är medlem i Naturfo... Se hela Tom Svensson – Är vilda djur till för vårt nöje?