Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Med Naturfotograferna

27 april 2017 kl 18.30-20.30

VI HAR GLÄDJEN ATT MEDDELA ATT JAN GRAHN GÄSTAR OSS PÅ FOTOKVÄLLEN TILLSAMMANS MED ANDERS GEIDEMARK. JAN ÄR BIOLOG, LÄRARE OCH FOTOGRAF OCH VAR MED OCH STARTADE NATURFOTOGRAFERNA FÖR 50 ÅR SEDAN.

Naturfotograferna bildades 1966 som ett samlat forum för den sanna naturbilden och med den viktiga utgångspunkten att en naturfotograf ska ”kunna natur”.

Anders Geidemark kommer till museet i egenskap av ordförande för Naturfotograferna. Han är en naturbegåvning såväl på scen som utanför och bjuder på en kronologisk berättelse om sitt naturfotoliv. Anders Geidemark är en känd naturfotograf och författare med ett unikt bildspråk. Han har jobbat professionellt som fotograf, skribent, föreläsare, fotolärare och bildredaktör sedan 1988. Han har gjort arbeten på bland annat Island, i Nordnorge och i andra Europeiska länder. Han jobbar som naturguide och expeditionsledare på Svalbard. Han är en mycket anlitad föreläsare både i Norden och runt om i Europa och har haft ett 50-tal fotoutställningar runt om i Norden.

Jan Grahn är utbildad biolog och har i första hand varit yrkesverksam som lärare. Med natur och kultur som viktigaste inspirationskällor har han i mer än femtio år sökt sina motiv såväl här hemma som på annat håll i världen. Jan Grahn är väl representerad med bilder och artiklar både i Sverige och utomlands. Separatutställningarna har varit många och tillsammans med kollegor har hans bilder visats i en rad länder. Han är ofta anlitad föreläsare och har tre utgivna böcker. För sitt sätt att hantera kameran och för insatserna inom den ideella naturvården har Jan Grahn blivit uppmärksammad med utmärkelser och stipendier.

Håll i er! Det är två giganter inom naturfoto som båda levererar starka upplevelser. Detta vill ni inte missa!

Kaffe och smörgås bjuds på i paus.
Kostnad: 150 kr
Föranmälan på info@abecitakonst.se eller Tel: 0768-350 100
meddela ev. gluten eller laktos vid anmälan.