Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Anna Clarén – en av de största i svenskt fotografi!

21 mars 2024 kl 18.30-20.30

Varmt välkomna på fotokväll med Anna Clarén som är ett stort namn inom svenskt fotografi med många utställningar och priser i bagaget. Hon är också utbildningsansvarig på Biskops Arnö, en av Sveriges mest välmeriterade fotoskolor. Hennes dokumentära vardagsbilder är vackra, transparenta och med hög konstnärlig nivå – de visas just nu på Abecita i utställningen ”Need to be needed”. Berättelsen om en familj som med det tredje barnets autism nästan faller samman av bördan, är varm, kärleksfull och väcker mycket tankar. Läs mer nedan och se information om anmälan!

”Min bildvärld föds i vardagen, i det allra närmsta. I denna förtroliga sfär – det alldagliga, näst intill oansenliga – vill jag se och lyfta fram det storslagna. Jag är en trebarnsmamma som bor i en villaförort till huvudstaden. Mitt liv är varken exotiskt eller extremt, inte heller marginaliserat eller glamoröst. Jag skildrar en verklighet jag tror att de flesta känner igen. I denna vanliga vardag söker jag de stora, allmänmänskliga frågorna.” Anna Clarén

Anna Clarén (1972) är en fotograf och konstnär som arbetar i en subjektiv dokumentär tradition. Clarén hämtar sina motiv från det allra närmsta; familjen, vännerna och det liv som levs i det vardagliga. Fotografierna är ofta vackra men innehåller samtidigt något sårbart och oroväckande. Anna Clarén räknas till en av de mest inflytelserika samtida fotograferna i Sverige, hon har haft separatutställningar på bland annat Fotografiska i Stockholm, Dunkers i Helsingborg, Värmlands Museum i Karlstad och på Malmö Muséer. Claréns bilder finns representerade på ett flertal statliga instanser, bland annat på Statens Konstråd och Moderna Muséet i Stockholm.

Anna Clarén är en av huvudlärarna på Nordens fotoskola, Biskops Arnö där hon varit med och utbildat en ny generation fotografer och bildjournalister i Sverige. För dessa insatser förärades Anna Clarén med Årets Bilds hederspris 2022.

Fotokväll på Abecita Popkonst & Foto:

När: 21/3 kl 18.30. Kom gärna innan för att se utställningarna.
Var: Herrljungagatan 15, Borås
Hur: OBS! Nu anmäler man sig via hemsidan. Formulär nedan!
Pris: 150 kr, betalas vid ankomst i kassan

I pausen serverar vi kaffe eller te och en ostfralla – meddela gärna preferenser eller allergier i samband med detta.

Varmt välkommen!

 

Anmälan Fotokväll med Anna Clarén

Övriga önskemål

I pausen serveras ostfralla samt kaffe eller te. Meddela era önskemål samt eventuella allergier.
Samtycke