Anna Clarén – Close to Home

3 december - 28 februari 2016

Anna Claréns genombrott kom med bildserien Holding (2006). Fotografierna skildrade Claréns vardag under fyra sommarmånader 2005. Självporträtten var utlämnade och raka och sågs som nyskapande i sin skira, privata framtoning. Boken med samma namn vann svenska fotobokspriset 2006.

I den nya bildserien Close to home (2013) återvänder Clarén till sin dagboks dokumentation av den egna vardagen. I privata bilder skildrar Clarén det som nu står henne närmast: familjen, barnen och vännerna. Fotografierna blir ett försök att frysa och bevara de lyckliga ögonblicken. Det blir till en bevisföring av det liv som levs i rädslan om att allt kan gå förlorat. Fotografierna väcker frågor om existens, tillhörighet och framtid och Claréns djupt personliga fotografier blir samtidigt en allmänmänsklig berättelse.

Anna Clarén (1972) är född och uppvuxen i Lund och är idag verksam som utbildningsansvarig på Nordens fotoskola, Biskops-Arnö. Clarén har haft flertalet utställningar och vid sidan om sitt arbete som lärare och sina kommersiella uppdrag arbetar Clarén med egna projekt som Holding, Puppy Love (2009) och nu Close to home.

”All these moments will be lost in time, as tears in rain” – Bladerunner

Utställningen är producerad av Fotografiska.