Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Annelie Utter – Fotoresor

9 september 2015 kl 18.30-20.30

Annelie Utter är en pionjär inom ekoturism i Sverige. Hon har som mål att bygga en turism med utgångspunkt i en hållbar utveckling. En viktig del i hennes arbete är att se efter lokalbefolkningens välbefinnande då det är förutsättning till att bevara de hotade djuren och de områden de lever i.

2001 mottog Annelie priset som Sveriges bästa ekoturistarrangör. Hon är en väl ansedd researrangör, expeditionsledare men även naturfotograf. Annelie arrangerar äventyrliga fotoresor med tyngdpunkt på djur, natur och foto till Kenya, Uganda, Indien och mycket mer.

Hon har alltid med sig kameran på sina resor. Genom bilderna vill hon spegla djurets personlighet och dess livsöde. Skapa en kontakt mellan betraktaren och motivet och en igenkänning mellan människovärlden och djurvärlden. Hennes förhoppning är att bilderna kan vara en källa till de engagemang som kommer krävas för att bevara dessa djur och belysa den akuta situation som de utrotningshotade djuren lever i.