Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Annette Seldén – Ísland, Landskap som berör

13 oktober 2016 kl 18.30-20.30

Följ med på en spännande bild- och filmberättelse om natur och äventyr på Island! Spektakulära upplevelser som dykning i förkastningssprickor, klättring i isgrottor och flyg över storslagna landskap och aktiva vulkaner. Naturfotografen Annette Seldén har under två års tid samlat bilder och filmer från sammanlagt 8 resor till den mytomspunna ön i Atlanten – i jakten på bilder som berör. – Mina bilder ska beröra betraktaren men också handla om verkligheten. Jag vill att bilderna ska göra betraktaren nyfiken, glad, ibland lite rädd, kanske med en skräckblandad förtjusning men också upprymd. Helt enkelt väcka en känsla, väcker den samma känsla som jag hade när jag själv tog bilden har jag lyckats helt.

Annette har hanterat kameror sedan tidiga barnsben, men började fotografera mer på allvar i början på nittiotalet. Hon har en stor bredd på sina bilder och hennes främsta motivområde är landskap med inriktning på arktisk och skandinavisk natur. Annette är en utpräglad frilufts och äventyrsfotograf, och paddlar gärna kajak, vandrar, skidar, åker skridskor, flyger ultralätt eller cyklar när hon arbetar med bild och filmdokumentation.

Läs mer på: www.seldenphoto.se