Bokrelease och föredrag med Jan Töve

9 november 2017, kl 18.30

”Hans nya fotobok är på väg ut i mer än 40 länder. I ”Faraway Nearby” har fotografen Jan Töve dokumenterat människan och spåren av människan i landskapet. Jan Töve har sedan mitten av 1990-talet gett ut ett stort antal fotoböcker och har vunnit flera priser…”

”…Nu tar han det till en annan nivå när hans senaste bok ”Faraway Nearby” ges ut på ett prestigefyllt tyskt konst- och fotoboksförlag.” (2 citat ur BT den 17/10)

Faraway Nearby, är namnet på den fotografiska arbete jag påbörjade 2008. Efter böckerna Riverside (2007) och Silent Landscape (2012) bestämde jag mig för att återupptäcka det landskap som jag växte upp i, som jag både känt närhet och avstånd till. Den svenska landsbygden.

I min fotografi är landskapet av central betydelse, men jag söker inte det sublima och opåverkade.
Tvärtom. Det som intresserar mig är hur människan påverkar och interagerar med sin omgivning och hur det kommer till uttryck i en samtida context som traditioner, förändringar, olika företeelser, det fula, det sköna, det gåtfulla, det absurda. Något som kännetecknar inte bara landsbygden, utan hela den värld och framförallt den tid vi lever i. //Jan Töve

Välkomna på Jan Töves bokrelease:
Denna kväll öppnar vi upp dörrarna kl 18.00 och då bjuder vi på fri entré till museet, Jan kommer även att hålla ett föredrag kring sin bok och du kan såklart köpa boken på plats. Ingen anmälan krävs och ta gärna med en vän.