Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Borås Tidning berättar om ”Borås – alla tiders stad”

25 november 2021 kl 18.30-20.30

Borås Tidning har genom åren skapat en omfattande samling foto i sin dokumentation av allt staden har varit med om. Tidningens fotografer började dokumentera händelser i Boråstrakten redan på 1940-talet och den uppskattade utställningen ”Borås – alla tiders stad” visar på museet i ett urval av dessa arkivbilder Borås historia.

I framtagandet och planeringen av utställningen fick många bilder sorteras bort men borde ändå få visas och detta kommer vi nu att kunna göra. Magnus Hallqvist från Borås Tidning, med omfattande kunskap om fotoarkivets bilder och mycket delaktig i skapandet av utställningen, kommer på denna fotokväll att ge oss en unik inblick i många bilder som inte visats och ge oss en bakom-kulisserna-glimt av hur arbetet på Sveriges näst äldsta nu verksamma dagstidning går till.