Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Brutus Östling – Bevingat

8 oktober 2015 kl 18:30-20:30

Bevingat – Magiska möten i fågelmarker & lite Rock n’ Roll

Favorit i repris! Brutus släpper i september 2 st nya böcker,  
och har ständigt nya projekt på gång. Missa inte en ny uppdaterad inspirationsträff med fåglarnas okrönta konung.

Brutus kommer som vanligt att med inlevelse och stor humor berätta om fantastiska möten med fåglar och andra djur i olika marker. Han överraskar gärna med att härma fåglars lekdanser eller med andra galna upptåg, denna gång kommer han även berätta lite om sin andra stora passion – Rock och rockbilder.

Brutus Östling är känd för sina mycket personliga fågelbilder och brukar omnämnas som en av världens främsta fågelfotografer. Flera av böckerna har blivit bästsäljare i Sverige men också givits ut i bl.a. USA och Storbritannien. Här i Sverige nominerades boken ”Pingvinliv” till det prestigefyllda Augustpriset 2006, tre år senare vann Brutus Östling samma pris med boken ”Att överleva dagen”. Han har även utnämnts till Årets naturfotograf (2006)  och Nordisk naturfotograf (2008).