Exklusiv workshop: Naturfotografen Brutus Östling

7 april 2017 - 9 april 2017
kl. ? se nedan

Fåglar eller djur i rörelse är svårt. Hur gör man? Vilka inställningar är bäst? Den här kursen är resultatinriktad och ger dig tips på hur du ska få kontroll över resultatet. Hur ställer du in kameran, hur använder du ljuset till din fördel och hur fixar du snabbt bilderna i Photoshop eller något annat redigeringsprogram?

Förutom teori och praktiska genomgångar kommer vi att besöka Borås djurpark en tidig morgon innan andra besökare kommit dit. Vi vägleds där av djurparkens egen fotograf Jörgen Jarnberger.

Naturfotograferingen står i centrum men egentligen är det inte så mycket som skiljer naturfoto från andra typer av fotografering. Brutus lärde sig själv att fotografera genom otaliga misslyckanden. Misstag är oundvikliga, men han säger själv att en workshop tillsammans med en erfaren fotograf skulle besparat honom många bortslängda bilder och även en hel del pengar. Du köper en dyr kamera men har kanske inte full kontroll på hur du ska använda den? En lång och dyr resa kan ödeläggas av att du inte har full kontroll på de viktigaste faktorerna för ett bra fotografi. All fotografering handlar om ljus. Kan jag utnyttja även en mörk miljö?

Workshopen sker i samarbete med Borås Djurpark.

Workshopledare
Brutus Östling är känd för sina personliga fågelbilder och brukar omnämnas som en av världens främsta fågelfotografer. Flera av hans elva fotoböcker har blivit bästsäljare i Sverige men också givits ut i bl.a. USA och Storbritannien. Tre av böckerna, bland annat den senaste boken, ”Bevingat. Magiska möten i fågelmarker”, har belönats med utmärkelsen Årets Pandabok av WWF. År 2006 nominerades ”Pingvinliv” till Augustpriset 2006, tre år senare vann Brutus Östling samma pris med boken ”Att överleva dagen”. Han har även utnämnts till Årets naturfotograf (2006)  och Nordisk naturfotograf (2008). 2013 utkom hans omfattande handbok i ”Konsten att fotografera fåglar och andra djur”. Den säljs och signeras vid kursen. 

Tid

Fredag 7/4 kl 14-19
Lördag 8/4 kl 6.30, start i Djurparken, avslutar kl 18
Söndag 9/4 kl 9-15

Plats
Abecita Konstmuseum och Borås Djurpark

Förkunskaper
Grundläggande vana att fotografera och att hantera en kamera.

Utrustningskrav
Ta med dig systemkamera med laddat batteri och minneskort samt bärbar dator med någon typ av bildbehandlingsprogram. Bra om du även har en kortläsare för att tanka ner bilder.

Antal platser
15 st

Pris
4 500:-
450:- betalas i förskott i samband med anmälan.
Resterande avgift betalas i samband med kursen via faktura.
Anmälningsavgiften återbetalas inte vid eventuell avbokning.

En anmälan till Abecita Photo Academys utbildningar är bindande. För avbokning mindre än två veckor före kursstart debiteras halva kursavgiften och väljer du att sluta en redan påbörjad kurs betalar vi inte tillbaka någon del av kursavgiften.

Anmälan
Vill du anmäla dig till workshopen, klicka HÄR.