Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Fotokväll med Tom Svensson och Jonna Bergström

9 maj 2019 kl 18:30 - 20:30

Tom Svensson och Jonna Bergström delar ett engagemang för frågor som rör natur, miljö och vår jords utsatthet. På denna fotokväll berättar de båda om sin delade utställning ”Sanningen bakom bilden” – en fotokväll som kommer att beröra på många sätt!

Tom är en mycket känd, prisbelönt fotograf och uppskattad föreläsare som alltid verkat mycket aktivt med problematiken kring hotade djurarter – han bekämpar aktivt tjuvskytte och illegal handel med djur och djurdelar världen över. Hans fotograferande och engagemang har många gånger lett honom in i livsfara men han fortsätter, i övertygelsen att han gör skillnad och att hans arbete på sikt kan ändra människors medvetenhet och beteende i dessa frågor.

Jonna Bergström är en uppmärksammad och prisbelönt fotograf som visar vår värld som den ser ut under vatten. Med fotografier som är vackra och som också väcker starka känslor – nedskräpning av våra hav och sjöar med spöknät som ständigt fiskar och plast som blir dödsfällor – vill Jonna medvetandegöra och dela med sig av sitt engagemang.

Anmälan till info@abecitakonst.se senast tisdag 7/5.