Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Om Kim Wall – med Ingrid och Joachim Wall

26 september 2019 kl 18.30-20.30

Under denna kväll kommer vi att få träffa Ingrid och Joachim Wall,som berättar för oss om sin dotter, den mördade journalisten Kim Wall. Utställningen ”I Kim Walls fotspår” som Ingrid och Joachim står bakom och som kan ses på Abecita Konstmuseum fram till söndag 6/10, visar kortare delar av Kims journalistiska texter från tolv olika delar av världen, tillsammans med ett rikt urval av hennes fotografier, tagna under olika resor. Utställningen tar besökaren med på en resa över jordklotet, från Nordkorea i öst till Stilla havet i väst.

Ingrid och Joachim kommer under kvällen att berätta och visa bilder från Kims barndom och uppväxt och efter föreläsningens slut finns möjlighet att se utställningen och att prata med paret Wall.

Varmt välkomna på en annorlunda och mycket minnesvärd fotokväll!