Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Fredrik Schenholm – Äventyrsfotografering

22 oktober 2015 kl 18:30-20:30

Äventyrsfotografering i Snö, Blåst och Kyla.
Fredrik är en prisbelönt äventyrsfotograf och har sin bas i Göteborg. Han är lärare på Moderskeppet och författare till boken ”Äventyrsfoto-nio steg till bättre bilder”. Hans bilder syns i tidningar och reklamsammanhang världen över. National Geographic, Dagens Nyheter, Åka Skidor, Subaru och Haglöfs är några av bildanvändarna.

Föreläsning blandar kunskap, tips och trix med bilder på skidåkning och vinterklättring från platser som Island, Norge och Svalbard – bara för att nämna några.

Hur är det att ta bilder extrem kyla? Vilken utrustning är att föredra när du klättrar i berg, åker skidor i offpist, eller tar en tur ut i vinterskogen? Hur fokuserar och exponerar du rätt i snö? Kyla, snö och blåst ställer stora krav på handhavandet av kameran och just det är Fredrik Schenholm expert på.