Galleri galej – en fest för dig som älskar konst!

10 september 2022 - 11 september 2022
kl. 11.00-17.00

Helgen den 10-11 september bjuder museer och gallerier i Borås upp till galej. Nio olika aktörer har förlängda öppettider under dagen och satsar på att ge dig ett riktigt festligt besök. Precis som förra året har även utvalda restauranger och caféer erbjudanden för dig som blir hungrig under dagen. Genom Borås Art Biennial, No Limit och stadens museer och gallerier har vi skapat en kulturell helhet av internationella mått – Staden som galleri. Under evenemanget Galleri Galej vill vi uppmärksamma detta lite extra. Hos medverkande aktörer kan det bjudas på en särskild utställning eller guidning dagen till ära, liksom levande musik, spännande erbjudanden, dryck och tilltugg eller något helt annat som fördjupar och förstärker din upplevelse.

För att det ska vara enkelt att ta sig runt mellan de olika aktörerna har vi ordnat skyttelbussar som är gratis att åka med. Om du vill. Här finns gott om utrymme för den som har ont om tid, inte hittar eller har svårt att förflytta sig. Allt för att du ska kunna maximera och njuta av dina konstupplevelser på bästa sätt.

Hos oss på Abecita Popkonst & Foto firar vi dessa två dagar med galej-rabatt på entrépriset – dessa dagar betalar du endast 50 kr i entré! Kaffe och te ingår i priset och fikabröd finns till mycket bra priser. Dessutom är vår museichef Michaela Faily på plats och ger gratis guidningar runt bland alla våra utställningar. Se till att komma med på dessa då du får en helt annan upplevelse av konsten! Du behöver inte förboka – guidningarna börjar 11.30, 13.30 eller 15.30 både lördag och söndag och varar i ca 1 timme.

Dessutom bjuder vi på godis och mousserande dryck och har lite spännande happenings här och där på museet. Välkommen!