Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Gustav Gräll om streetfoto med udda motiv

24 november 2022 kl 18.30-20.30

”Jag älskar avskalade bilder som tycks säga väldigt lite vid första anblick men som ändå får en att börja fundera och kanske bli nostalgisk. Som barn var jag väldigt duktig på bordtennis. Jag spelade hela tiden och älskade varje träning och tävling. Det var i början av 90-talet när pingisen fortfarande var en mycket populär sport i Sverige. Varje gång jag ser den här bilden, tänker jag tillbaka på den tiden.

När jag hade vernissage för min utställning ”Blues från Sverige” var det många som stannade vid just den tavlan och började att prata om den. Många fastnade för motivet och ganska fort märkte jag att flera var säkra på var bilden var tagen. Motala, Luleå, Söderhamn? När jag stod där i museet började jag att tänka på stadens ursprung och dess betydelse för bilden. Om jag säger att den är tagen i Stockholm eller Lund eller Åmål, kommer färre att bli nostalgiska kring bilden då? Det bästa med fotografiet är att den triggar igång många tankar. Varje gång när någon frågar mig om det inte är i ju just den staden de tror som bilden är tagen svarar jag alltid ja. För deras tolkning av gymnastikhallen är lika sann som min, även om orten är fel. Men spelar det någon roll?”

Gustav Gräll visar sin utställning ”Blues från Sverige” där ögonblicken från små orter och enkla ögonblick blir till konst. Men hur hittar man sin stil och hur kan man landa i att det man gör är bra? På fotokvällen kommer Gustav att berätta om sin utveckling och strävan som fotograf och också om sin utställning på museet.

Fralla och kaffe/te serveras i pausen.

Föranmälan senast 21 november, meddela antal besökare och eventuell allergi vad gäller gluten eller laktos.
Anmäl till info@abecitakonst.se

Pris 150 kr, betalas vid ankomst.

Välkommen!