Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Hasse Persson om Ingrid Bergman – FULLBOKAD!

26 januari 2017 kl 18.30-20.30

KVÄLLEN ÄR FULLBOKAD OCH VI TAR INTE EMOT FLER ANMÄLNINGAR!

Hasse Persson har under två år satt samman utställningen The Rise and Fall of Ingrid Bergman. And Rise. Ett krävande arbete som har gett honom en unik inblick i Ingrid Bergmans liv. Missa inte detta enda tillfälle att höra Hasse Persson berätta om en av filmhistoriens fem främsta skådespelerskor. Utställningen har sammanställts i samarbete med Dottern Isabella Rossellini.

Det är drygt 100 år sedan skådespelerskan Ingrid Bergman föddes den 29 augusti 1915 i Stockholm. Hennes enastående filmkarriär har gjort att Ingrid Bergman, med sina tre Oscars för filmerna ”Gasljus”, ”Anastasia” och ”Mordet på Orientexpressen”, rankas som en av filmhistoriens fem främsta skådespelerskor. I denna klass för sig ingår också – förutom Ingrid Bergman – Katharine Hepburn, Bette Davis, Audrey Hepburn och Greta Garbo.

Utställningen har tagit fasta på karriärens tre faser. Den första berättar om Ingrid Bergmans barndom och det faktum att den unga Ingrid blev föräldralös redan som 12-åring. Så följs den tidiga filmkarriären i Sverige, giftermålet med första maken och Ingrid Bergmans stora genombrott i Hollywood. Del två involverar Ingrid Bergmans fall från den gyllene piedestalen som världens då mest hyllade filmstjärna i och med kärleksaffären med den redan gifte italienske filmregissören Roberto Rossellini. Utställningens tredje del består av Ingrid Bergmans enastående comeback, där hon både på vita duken och på teaterscenen slog världen med häpnad med sitt lysande skådespeleri där Ingrid Bergman lyckades återta sin forna plats som en av de främsta skådespelerskorna i filmhistorien.

Utställningen “The Rise and Fall of Ingrid Bergman. And Rise.” är producerad av Strandverket Konsthall, Actit kommunikation och R.A.B.B.E arkitektur&utställningar med stöd från PostkodLotteriets Kulturstiftelse, Västra Götalandsregionen och Thordénstiftelsen.