Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Hasse Persson – Om Nathalias Värld

6 september 2018 kl 18.30

Hasse Persson är född 1942 i Borås och en av landets mest respekterade fotografer. Under åren 1967-1990 arbetade han som bildjournalist i USA och fotograferade allt från presidentvalkampanjer till den dekadenta nattklubben Studio 54 i New York. Hasse har givit ut fem fotoböcker och även hedrats med H. M. Konungens medalj för sina konstnärliga insatser som fotograf.

Hasse har varit gästcurator för Nathalia Edenmonts utställning på Abecita Konstmuseum och kommer torsdag 6:e september att hålla ett föredrag om Nathalias verk och konstnärskap. Hasse är en mycket uppskattad föredragshållare och vi ser fram emot en mycket inspirerande och spännande fotokväll!