Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Jan Fleischmann – Snöleoparden och andra stora kattdjur

9 april 2015 kl 18:30-20:30

Med sina kameror har Mariestadsfotografen Jan Fleischmann mött de fem stora kattdjuren, tigern, leoparden, jaguaren, lejonet och den skygga snöleoparden.

Han gör även sportuppdrag och följer matcher och turneringar för tidningen Svensk Damfotboll som ges ut av Urban Emiulsson i Vänersbrg.

Jan har blivit publicerad i flera ansedda svenska och utländska dagstidningar och popularvetenskapsmagsin. Han har föreläst på bland annat Vildmarksmässan i Stockholm och även ställt ut bilder där.  Jan har givit ut böckerna ”Vilda möten på en tusendels sekund,”Levande vildmark” och tillsammans med Maria Veneke som skrev faktatexterna gjorde han 2008 ”Jaguar, Tiger, Lejon, Leopard”, som är utgiven på Vildmarksbiblioteket. I höstas blev han klar med ”Snöleopard” som han gjort tillsammans med Jonatan Borling. Den är utgiven på förlaget Votum.