Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Jens Rydell – Fladdermöss

17 mars 2016 kl 18.30-20.30

Fladdermöss – I en värld av ekon
Fladdermöss, däggdjur precis som vi, men ändå så annorlunda. Vanliga, vänliga men osynliga i natten. Jens Rydell presenterar i ord och bild dessa fantastiska och mytomspunna djur som ni garanterat aldrig har sett dem tidigare.

Fladdermöss kan skapa bilder av ljud och flyga obehindrat i nattmörkret. Deras ekopejling med ultraljud är biologisk högteknologi, ett sjätte sinne föremål för intensiv spetsforskning som hjälper oss skapa hjälpmedel för synskadade, nya teknik inom ultraljudsdiagnostik, radar- och sonarteknologi och mycket annat. De tidigare så missförstådda fladdermössen har lyfts ur skuggorna och vi börjar så smått förstå hur de fungerar och vilken nytta de gör för ekosystem och människa. Fotografering av fladdermöss i sin naturliga miljö bidrar i hög grad till detta.