Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Jesper Molin – Om sitt mest privata projekt

23 februari 2017 kl 18.30-20.30

Detta är min historia och min personliga bearbetning av när min pappa tog steget att gå från grå och introvert man till en färgsprakande och utåtriktad kvinna. Hej, Kamilla. Hej då, Roul. I början kändes allt bara jobbigt och jag tog avstånd. Jag tänkte att det kanske försvinner, det oförståeliga, det skamsna. Jag visste ju att det fanns där inne, men inte att det skulle våga sig ut på allvar. Min första reaktion var tydlig – ”det där äckliga kan du väl göra någon annanstans”. Jag kände dock snabbt ett behov av att förstå samtidigt som dörrarna mellan pappa och min son Abbe var viktiga att hålla öppna. Det fanns inget annat val än att ta tag i situationen som jag hade hamnat i. Hösten 2014 påbörjade jag bildserien med mina vänner omgjorda till kvinnor som på ett sätt återspeglar min upplevelse av pappa när hon kom ut som kvinna – med stor överdrift och frenesi av att ta plats som kvinna. En kvinna med färgprakt och en plötsligt utåtriktad personlighet som jag aldrig hade sett tidigare. Fullt med assessorer, krimskrams och alla tänkbara kvinnliga attribut. Det var plötsligt min pappa Kamilla. En uppgraderad och långt mycket bättre version av den gamla. Mina vänner och bekanta har ställt upp för mig på ett sätt som bara riktiga vänner gör. De har varit med mig som en del i min nya situation och också delat mina tankar och upplevelser. Att använda mina vänner kändes helt naturligt och viktigt för att hitta en situation där vi tillsammans kunde föra en diskussion, där de dessutom kunde hjälpa mig att bearbeta och förstå min pappas förändring. Idag, efter min lilla serie bilder, känner jag mig både Förstående och till om med stolt. Jag är stolt över att ha en pappa som trots samhällets största motstånd ändå kryper ut och gör något så svårt – tvärtemot alla normer och konventioner. Grattis pappa, äntligen får du vara hel.