Exklusiv workshop: John Hallmén – Makrofotografi

8 april 2016 - 10 april 2016
kl. 09:00–18.00

Med makroobjektivet på kameran blir världen fullspäckad av outforskade motiv. Du behöver inte resa till fjärran resmål för att möta exotiska och färgsprakande djur – de finns runt knuten, om du tittar noga och fotograferar makro.

Inom makrofotografering stöter du säkert på tekniska utmaningar som kan verka avskräckande. I den här workshopen med John Hallmén får du verktyg att hantera dessa, och överbrygga tekniska fallgropar. Vi lägger också fokus på stackningtekniken, som har tänjt på gränserna för vad som har ansetts vara möjligt inom makrofotografering. Genom stackning får du en enorm skärpa och färgrikedom i dina bilder.

Välkommen till en intensiv helg med fotografering, diskussioner och lärorika genomgångar. Vi på Abecita Konstmuseum bjuder på lunch och fika alla tre dagarna.

Dina bilder ställs ut på Abecita Konstmuseum.
Samtliga deltagare som genomför workshopen kommer att få tre utvalda bilder som under en månad visas på Abecita Konstmuseum.

 

Förkunskaper
Grundläggande vana att fotografera och att hantera en kamera.

Utrustningskrav
Ta med dig kamera med laddat batteri och minneskort samt bärbar dator för att redigera bilder. Stativ, blixt (inbyggd räcker) och makroobjektiv rekommenderas men ingen speciell makroutrustning krävs.

Antal platser
15 st

Tid
Fredag–söndag, 8–10 april 2016
09.00–18.00

Plats
Abecita Konstmuseum

Pris
4 500:-
450:- betalas i förskott i samband med anmälan.
Resterande avgift betalas i samband med kursen via faktura.
Anmälningsavgiften återbetalas inte vid eventuell avbokning.

En anmälan till Abecita Photo Academys utbildningar är bindande. För avbokning mindre än två veckor före kursstart debiteras halva kursavgiften och väljer du att sluta en redan påbörjad kurs betalar vi inte tillbaka någon del av kursavgiften.

Anmälan
Vill du anmäla dig till workshopen, klicka HÄR.

Workshopledare

John Hallmén www.johnhallmen.se

John Hallmén är en utpräglad makrofotograf med svenska småkryp som specialitet. Under sommaren 2015 hade han den mycket populära och välbesökta utställningen Minimonster hos oss på Abecita Konstmuseum.

John Hallmén har utkommit med böckerna Kryp (2012) och Än lever skogen (2013) samt barnböckerna Minimonster i naturen (2014) och Livet som minimonster (2015). Han utsågs 2012 till Årets Naturfotograf av Naturvårdsverket.