John Werich – Åh, Italien!

8 maj - 24 augusti 2014

Se Italiens vackraste trädgårdar, fotograferade av John Werich. Fotografen och skribenten John Werich kommer ursprungligen från Mullsjö och bor sedan många år i Florens, Italien där han arbetar med specialinriktning på trädgårdar och interiörer. John är även konstnärlig ledare för Mullsjö International Photo Festival, en internationell träffpunkt med fotografi i världsklass.

Under fotoutställningen på Abecita Konstmuseum, Borås visar han fotografier från några av Italiens vackraste trädgårdar. Italien kan beskrivas som trädgårdskonstens vagga där konsten att utforma landskapet omkring sig utvecklades till perfektion under renässansen.

Under slutet av 1800-talet och i början av förra seklet pånyttföddes intresset för den italienska trädgården i och med det engelska inflytandet i framförallt Toscana. Detta ledde till att några av de vackraste trädgårdarna i historien skapats runt denna tid.

Vi tas med på besök till mytomspunna trädgårdar som La Foce i hjärtat av Toscana, vattenträdgården Ninfa söder om Rom och den för oss svenska bekanta trädgården på Capri – Axel Munthes Villa San Michele. Vi får även en inblick bakom kulisserna och ser hur arbetet med att underhålla dessa historiska trädgårdar går till.

Läs mer om John Werich på www.werich.se