Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Jörgen Larsson – resefoto och lite musik!

8 februari 2024 kl 18.30-20.30

Ecuador

Resan till Ecuador i januari-februari förra året var en av de mest givande jag någonsin gjort. Variationen var stor: Amazonas, Anderna, Stillahavskusten; storstäderna Quito och Guayaquil därtill; natur och kultur i skön blandning. Ecuador är bara hälften så stort som Sverige; tätt mellan begivenheterna m.a.o.

Riktigt magiskt blev det – om än i total andnöd – på nästan 5.000 meters höjd på vulkanen Chimborazos sluttningar. Här erbjöds en plats nära himlen, även för gamla syndare som jag… För att inte tala om det sällsamma ögonblicket när en kolibri satte sig på mitt teleobjektiv, och vi fick direkt ögonkontakt, den lille och jag. Det glömmer jag aldrig, så länge jag lever.

Om allt detta vill jag berätta i ord och bild på fotokvällen den 8 februari. Och om de där två särskilt magiska tillfälllena har jag gjort två låtar, som får världspremiär på Abecita. Ser verkligen fram emot att ”återvända till brottsplatsen”; det är fyra och ett halvt år sen min förra fotokväll, om Falklandsöarna, hela sex år sen temat var ”Jorden runt utan att flyga”.

Vi ses,

Jörgen Larsson

Anmälan till info@abecitakonst.se senast 6 februari.
Pris: 150 kr
Meddela hur många ni kommer och om någon har allergi/matpreferenser då vi serverar ostfralla i pausen. Meddela också om du vill ha kaffe eller te så att vi brygger lagom av allt.

 

Foto: Lars Pettersson