Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Mats Alfredsson – Kap Verde – långt bortom charterlivet

22 september 2016 kl 18.30-20.30

Kap Verde, 50 mil utanför Afrikas västkust är idag ett populärt turistmål, men det är endast två av de totalt nio bebodda öarna dit det går charter.

Mats Alfredsson tar er med till de övriga. Från den nordligaste och mest isolerade ön Santo Antão med sina höga klippor, bergsbyar och fiske, till Fogo med sin aktiva vulkan. Däremellan hinner vi även passera Sao Vicente och dess pulserande kulturstad Mindelo, São Nicolau och givetvis huvudön Santiago. Det blir en fotokväll med tvära kast mellan människa, djur och natur. Mats Alfredsson har under sex veckor tid upplevt Kap Verde, mitt i livet, långt bortom charterströmmarna. Nu vill han dela med sig av sin fascination för denna lilla ögrupp och dess människor.