Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Läkare diskuterar !

31 mars 2016 kl 18.30-20.30

Liv och död ligger oss alla nära om hjärtat och något som vi inte kan undvika att diskutera. Denna kväll möter vi två läkare som kämpar för livet, och det är en spännande berättelse vi ska få en liten inblick i.

Du möter Lars Hamberger, mest känd som forskaren bakom det första provrörsbarnet i Norden, en flicka som fyllde 30 år i september. Sedan dess har cirka 5 miljoner människor fötts genom provrörsbefruktning, varav närmare 50 000 i Sverige. Han är också författaren till en av världens största boksuccéer: ”Ett barn blir till” och historierna om hans samarbete med Lennart Nilsson är många. Det började i slutet av 1970-talet med en västtysk spionkamera, som kunde förstärka ljuset tusen gånger i efterhand, samt ett laboratorium som konstant höll 37 grader…

Du möter även Lennart Blomqvist gynekologen som forskar kring upprepade tidiga missfall. Hur kan det motverkas eller förebyggas? I sin studie undersöker han även om ett tryggt omhändertagande ökar möjligheten till en fullgången graviditet.

Välkomna att bevittna ett helt unikt möte.