Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Lena M Fredriksson – Bokrelease och fotokväll

5 mars 2020 kl 18.30-20.30

”Jag får ofta höra att människor säger sig ha tröttnat på att ta del av alla turer i konflikten, att ämnet känns uttjatat och svårt att greppa. Men palestinierna finns där och lever vidare under ockupationen – de kan inte göra så mycket annat. Och de vill att världen ska få bättre kännedom om deras situation. Jag vill visa att de är människor precis som du och jag”.

Lena M Fredriksson från Borås presenterar under denna kväll sin nya bok ”På Västbanken intet nytt?”. I denna bok ger hon med både foto och text en annorlunda och intressant bild av hur vardagslivet ser ut för palestinier på Västbanken och hur de påverkas av den ockupation som de lever under sedan många år. Vi får ögonblicksbilder från hur livet ter sig i städer, byar och flyktingläger – hemma, i skolan, på jobbet och fritiden. En situation, som ofta presenteras som en långdragen konflikt mellan två jämnstarka parter, får genom Lenas kamera en ny vinkel där vi lär känna människorna som lever sina liv bakom de ständigt återkommande tidningsrubrikerna.

Under kvällen kommer vi att få se en palestinsk dansuppvisning och Lena kommer att signera sin bok till de som önskar.