Martina Holmberg & Maria Hagström – In a woman’s world

27 januari - 15 maj 2022

Över hela världen är kvinnors frihet begränsad. Utbildning, sexuellt våld, krig och klimatförändringar är några av de områden där kvinnor drabbas hårt.
Fotografen Martina Holmberg och journalisten Maria Hagström har samlat flera års arbete från elva olika länder och visar hur det kan vara att leva ”In a WoMAN’s world”. En värld där det också finns hopp om förändring och frihet.

I utställningen visas ett urval från sju av platserna de har besökt. Här möter vi kvinnor som lever djupt inne i Kongos djungel, vid en glaciär i Bolivia och på ”Kvinnornas ö” i Guinea-Bissau. Och kvinnor som cyklar i Bangladesh, dansar balett i Sydafrika och hittar tryggheten i en buss i Papua Nya Guinea.

Martina Holmberg är frilansfotograf och skribent med uppdrag åt främst organisationer med fokus på mänskliga rättigheter. Hon arbetar med långtidsprojekt och har tidigare utkommit med fyra fotoböcker och haft flera separatutställningar.

Maria Hagström är frilansjournalist och jobbar för bland annat Situation Sthlm där hon är krönikör och journalist med lång erfarenhet av att skriva om hemlöshet och svensk drogpolitik. Tidigare var hon delägare av Pockettidningen R för vilka hon utgivit 20 böcker.