Mats Alfredsson – Chicago Streetwalk

27 mars - 29 oktober 2013

Runt omkring oss, i den urbana offentliga miljön, pågår ett ständigt skådespel. Människor möts, skrattar, gråter och älskar. Där finns kärlek och sorg, vardag och fest.

När man fryser dessa ögonblick uppstår magi. En tusendels sekund förvandlas till din egen tolkning. Kliade han sig i ögat, var det en tår som kom? Vände hon sig om för att flickvännen var på väg, eller letade hon efter en taxi? Var det första kyssen, hade de precis träffats, eller firade de något annat?

Reklammannen och fotografen Mats Alfredsson har i flera decennier haft gatufotografi som ett av sina största intressen. Med kameran i händerna upptäcker han och dokumenterar det som vi andra oftast inte ser. Små mänskliga händelser som normalt passerar obemärkt, men som på bilderna fastnar för evigt.

I utställningen Chicago streetwalk tar han oss med till en av sina favoritplatser i världen. Chicago, staden som innehåller allt som triggar hans intresse för gatufoto. Här förförs han av de mörka miljöerna i området kring högbanan ”The Loop” – verklighetens Gotham City. Här finns broarna, floden, barerna, bluesen och de öppna människorna. Bilderna i utställningen är hämtade från hans många och långa vandringar i denna stad.

Alfredsson passar också på att visa utvalda bilder ur hans samling av ”Street portraits”. Nära porträtt av människor han möter på gatan, tagna i ett spontant ögonblick.

Läs mer på hans facebooksida: Mats Alfredsson streetphoto, eller på www.alfredsson.fotosidan.se