”Room for street” presenterar: Agneta Dellefors

28 september - 12 maj 2024

Livet passerar i revy

 

Agneta liknar gärna gatufotot vid ett skådespel i vardagen, många gånger små händelser som annars passerar obemärkt. Hon fascineras av att se skönheten i alldagliga situationer med vanlig människor.

”Jag som är bakom kameran är åskådare, men samtidigt regissör. Jag får använda fantasin och jag kan skapa min egen teater. Jag har möjlighet att påverka/styra bilden och då menar jag inte att arrangera. Tjusningen med gatufoto för mig är just det där ÄKTA ögonblicket. Ögonblicksbilden blir ju oftast bäst när den du fotograferar inte upptäcker dig eller just i det ögonblick du blir upptäckt.”

Många gånger är det flyktiga möten, men ibland hinner Agneta stanna till och få ett mer fördjupat samtal med människorna, vilket hon tycker är berikande. Det handlar om gamla och unga, kvinnor och män, pojkar och flickor. De tuffaste tonårsgrabbarna kan hon få en fin kontakt med. Agneta ser det också som en viktig uppgift att skapa historia till eftervärlden, genom att föreviga miljöer, kläder och frisyer. ”Människor i framtiden kommer att vara lika intresserade av vår tid, som vi av det förflutna”.

I sällskap med sin kamera har Agneta aldrig tråkigt. Hon menar att hon blir underhållen hela tiden där Livet passerar i revy!