Mats Alfredsson – Street soul

24 januari - 19 maj 2019

Mats Alfredsson är en internationell street photographer och föreläsare. Hans passion är att dokumentera mänskliga beteenden. Alltid spontant, utan att fråga i förväg. Bilderna speglar snabba skeenden i den offentliga miljön. Små berättelser som i de flesta fall går oss obemärkt förbi.

Bilderna speglar gatans ständigt pågående teater och innehåller i princip alltid människor som på något sätt interagerar med andra personer, eller den miljö de befinner sig i. Det kan vara paret som kysser varann innanför glasdörren till den lokala puben, eller mannen som blir tatuerad innanför ett skyltfönster i Chicago.

En grundregel är att aldrig arrangera något i förväg, människorna på bilderna är alltid för honom okända personer. Ibland pratar han med dem efter att bilden är tagen, ibland försvinner ögonblicket snabbt och de möts aldrig igen. Hans mission är att dokumentera världen och människan precis som den ser ut idag. Osminkat och realistiskt.

Bilderna i den här utställningen är hämtade från städer som Melbourne, Kap Verde, Chicago, Dublin, Göteborg, Barcelona, Paris och Rom.

Mats har under de senaste åtta åren haft en rad utställningar, runt om i Sverige, men även internationellt i städer som Paris, Miami, London och Chicago. Han ingår också i ett internationellt fotokollektiv. The Street Collective, med fotografer från Tyskland, England, Israel, Frankrike, Indien, Vietnam, Marocko och USA.

För två år sedan gav han ut sin första bok, Chicago Streetwalk, med bilder enbart från en stad som är djupt förankrad i hans hjärta.