Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Mats Andersson – John Bauers skogar

6 februari 2014 kl 18.30-20.30

Klockan är några minuter över ett på natten när fartyget Per Brahe närmar sig hamnen på Hästholmen.  Vågorna är större än väntat och slår över däck, en stark slagsida uppstår och aktern pressas ner. Samtliga ombord på Per Brahe omkom. En stor konstnär hade dragits med ner i djupet. Paradoxalt nog föddes John Bauers legendstatus som Sagokonstnären i precis det ögonblicket.

John Bauer gillade att vandra i Mullsjöskogarna, gärna när det började skymma. Det var då han såg sina tomtar och troll så tydligt.
Idag så många år senare vandrar en ny konstnär i Bauers fotspår. Mats Andersson kommer att föra med oss in i en värld av tomtar, troll och otyg. Att fotografera dessa väsen kräver många timmars väntan och en god teknisk kompetens. Följ med Mats in i denna magiska värld.