My Way – Kristofer Lönnå

15 juni - 8 oktober 2017

Kristofer Lönnå skapar med hjälp av sin fantasi, unika porträtt av färgstarka kända profiler som p.g.a. sin lekfullhet, humor och trygghet gör att Kristofer utan problem kan få dem att släppa sin självbild och låta honom väva in dem i sina fantasier.

”Jag har nog aldrig sett mig som någon konstfotograf. Alltid haft svårt att relatera till de djupa bildanalyser som oftast görs av fotografier som kallas konst. Jag är heller inte någon duktig dokumentärfotograf. Verkligheten är inte viktig för mig när jag gör bilder, det finns tillräckligt mycket verklighet överallt i vardagen ändå. Jag vill kunna se förstå och kontrollera allt i mina bilder.

Alla som jag porträtterat i det här projektet är personer som jag känt passat mitt sätt att göra bilder. Ofta personer med en stor dos lekfullhet, humor och trygghet. Som utan problem kan släppa sin självbild och låta mig väva in dem i min fantasi. Inte heller sällan väldigt visuella personer. Vissa av dem har direkt gjort att jag kommit på idéer till deras porträtt, medan andra passat perfekt till redan befintliga fantasier.
Jag vill att mina porträtt ska vara något annat än bara en bild på en person. Porträttet ska berätta en liten historia som betraktaren själv får skriva medan de ser på bilden. Mina egna idéer och tankar kring varje porträtt är ganska oviktiga när andra tittar på bilderna, det är deras historia och fantasi som tar vid då. Sedan om någon kan se min rebelliska uppväxt eller ångest för framtiden någonstans i bilderna… Be My Guest!”