Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


INSTÄLLT – Naturfoto med Niclas Ahlberg och Anna Ulmestrand

9 december 2021 kl 18.30-20.00

Vi måste meddela att kommande fotokväll är inställd pga sjukdom. Vi hoppas på möjlighet att få se er hos oss i det nya året istället.

Passa på att höra två av våra stora naturfotografer berätta om sitt fotograferande!

Niclas Ahlbergs utställning ”Gotlandsljus”, med sina vackra naturbilder, är redan mycket uppskattad och på denna fotokväll får vi höra mer om både utställningens foto och om andra fotoprojekt. Med sina bilder från Gotland har Niclas gjort sig känd som en av Sveriges främsta naturfotografer och han är nu också aktuell med boken ’’Ljusets avsked & återkomst’’. Han blev invald i föreningen Naturfotograferna 2019 och har genom åren placerat sig långt fram i flera internationella fototävlingar.

Anna Ulmestrands utställning ”Intima landskap” visar makrofoto med kontrast i färg och form – hon fotograferar det som i hennes ögon är annorlunda och avvikande i miljön. Ett makro skärmar av och ger en fantastisk förmåga att förvandla det tråkigt vanliga till något magiskt spännande och annorlunda tack vare sitt korta skärpedjup. Makrot tillåter oss att kliva in i en annan värld som är precis lika verklig och rättvis som en landskapsfotograf, men en som är totalt annorlunda. Anna berättar mer om sitt fotograferande på denna fotokväll och tar oss med in i nya världar. Anna Ulmestrand är medlem i föreningen Naturfotograferna, har haft flera utställningar och har varit framstående i fototävlingar.