Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Peter Gerdehag – Hästmannen & Kokvinnorna

5 september 2013 kl 18.30-20.30

Peter Gerdehag har filmat och fotograferat naturen i Sverige i över 40 år. Han dras till sällsynta saker och personer som han tycker är värda att bevara. Bortglömda hörn av det svenska odlingslandskapet. Det är en värld som håller på att dö ut och som Peter vill dokumentera innan det är för sent.

Peter är en van föredragshållare och berättare av stora mått. Han är en älskvärd person som brinner för de underbara och annorlunda människor som han kommit så nära under filminspelningarna Stig-Anders, som styrs av vår herre och en djup rotad tradition. Systrarna Britt och Inger vars liv kretsar kring kor. Kom och hör hans berättelser om deras levnadsöde. Film rullar i kaféet och Gerdehag bjuder på bildvisning. Vi utlovar en underhållande och tänkvärd kväll.