Staden som Galleri – på Göteborgs Kulturkalas

18 augusti 2017 - 19 augusti 2017
kl. 12-20

Kom och upplev Borås – Staden som galleri under Kulturkalaset i Bältesspännarparken. Vi visar, berättar, låter dig uppleva och skapa konst tillsammans med oss.
Staden som galleri är ett samarbete mellan destinationsbolaget Borås TME, Abecita Konstmuseum, Borås Konstmuseum och Borås Internationella Skulpturbiennal, No Limit Street Art, Textilmuseet och stadens gallerier: Galleri Villastaden, Galleri Jeanette Ölund, Ålgården – konstnärernas galleri, Flaménska galleriet och Galleri Karlenström. De syftar alla till att stärka och utveckla Borås som konststad och kulturdestination.

Du får prova att skapa grafiska blad med hjälp av litografi/plantryck. Vi skapar textila tryck och verk tillsammans som du antingen tar med dig hem eller sätter upp i vår monter för att sedan låta verket ingå i ett storskaligt kollaborativt gerillaslöjdsverk över en 23 meter lång bro under No Limit Street Art i Borås i september.

Var med i spännande fototävling med fina priser, till exempel en kulturhelg i Borås inklusive övernattning, fri entré till våra museer och biljetter till guidningar av den offentliga konsten i Borås.

Borås har på senare år utvecklats starkt som kulturdestination och den offentliga konsten i stadskärnan är ständigt närvarande och utökas hela tiden. Genom Borås Internationella Skulpturbiennal, No Limit Street Art, i kombination med starka museer och gallerier skapas en kulturell helhet av internationella mått.

På webbplatsen boras.com/stadensomgalleri hittar du information om museer och gallerier samt aktuella och kommande utställningar tillsammans med information om guidningar som fördjupar och förstärker upplevelsen.