Fotokvällar

Museet anordnar inspirerande fotokvällar där du träffar aktuella fotografer som under två timmar håller föredrag med bildvisning och frågestund.

Tid: 18.30-20.30, kostnad: 150 kr

Läs mer nedan om aktuella fotokvällar och anmäl er!

Museet håller, före fotokväll, öppet till kl 18.30 så att du som besökare har chans att se utställningar i samband med en fotokväll. Kom tidigt så att du hinner se utställningen innan föredraget börjar!


Tom Svensson – Är vilda djur till för vårt nöje?

30 mars 2023 kl 18.30-20.30
Tom Svensson är en världsberömd bevarandefotograf vars stora drivkraft är naturvård. Han har föreläst i Sveriges Riksdag på temat bevarandefrågor, släppt flera fotoböcker, haft utställningar och reser regelbundet runt om i världen för att dokumentera utrotningshotade djur, anti-tjuvjakt och olaglig handel med djur. Tom är medlem i Naturfotograferna, ingår i Canons nordiska ambassadörsprogram samt har nyligen blivit Global Manfrotto-ambassadör. Hans arbete sträcker sig långt utanför fotograferingen men ser kameran som ett värdefullt redskap för att förmedla sitt viktiga budskap.
Under fotokvällen får vi höra om Toms dramatiska äventyr världen över, bland annat hur han i Thailand räddade en elefant från turistindustrin till frihet. En känslosam berättelse om ett liv under hårda förhållanden som till slut vändes till ett nytt liv i fridfullt reservat.
Tom Svensson är en mycket anlitad och omtyckt föredragshållare – vi vågar lova en kväll som man kan minnas länge.

Ostfralla och kaffe/te serveras i pausen.

Föranmälan senast tisdag 28 mars –  meddela antal besökare och eventuell allergi vad gäller gluten eller laktos.

Anmälan endast till info@abecitakonst.se

Pris 150 kr, betalas vid ankomst.

Varmt välkommen!