Workshop: ”Berätta en historia” med Roger Turesson och Paul Hansen

17 maj 2014, kl 09:00-18:00

”Berätta en Historia” – En workshop med Roger Turesson och Paul Hansen

Under en intensiv och inspirerande heldag ska deltagarna skapa en berättelse i bild. Dagen inleds med ett gemensamt föredrag av Paul och Roger. Därefter delas deltagarna upp i två grupper för praktiska övningar. Efter en grundläggande genomgång får deltagarna var sitt uppdrag – ämne meddelas på plats – och ger sig ut till anvisad plats för att fotografera.

Efter fotograferingen laddar deltagarna ner sina bilder, gör ett grovt urval på egen hand och presenterar sitt urval. Målet är att berätta en historia i totalt 6 bilder. I den slutgiltiga urvalsprocessen, som leds av Paul och Roger, deltar alla.

Det hela rundas av med en kreativ diskussion om hur deltagarna skulle kunna förädla och utveckla det slutgiltiga visuella berättandet. Vi talar också om att ta erfarenheterna vidare till egna, pågående eller nya projekt.

 

Dina bilder ställs ut på Abecita Konstmuseum.
Samtliga deltagare som genomför workshopen kommer att få tre utvalda bilder som under en månad hängs på Abecita Konstmuseum. Format 30×45 cm. Några bilder som sticker ut lite extra görs i större format, 50×75 cm.

 

Förkunskaper
Grundläggande vana att fotografera och att hantera en kamera. Ta med dig egen kamera och även bärbar dator/laptop med möjlighet att läsa in och göra en grundläggande bildbehandling.

 

Antal deltagare
max 30 st, uppdelat på två grupper

Tid

Lördag den 17 maj, klockan 09.00–18.00

Plats

Abecita Konstmuseum


Pris
3000:-
300:- betalas i förskott i samband med anmälan.
Resterande avgift betalas i samband med kursen.
Vid avbokning tidigare än tre veckor före kursen betalas avgiften tillbaka.

En anmälan till Abecita Photo Academys utbildningar är bindande. För avbokning mindre än två veckor före kursstart debiteras halva kursavgiften och väljer du att sluta en redan påbörjad kurs betalar vi inte tillbaka någon del av kursavgiften.

 

Workshopledare
Roger Turesson och Paul Hansen

 

Anmälan
Vill du anmäla dig till workshopen, klicka HÄR.

 

Roger Turesson är född i Trädet och gjorde sin debut inom bildjournalistiken som volontär på Nya Lidköpings-Tidningen. Sin första anställning fick han på Borås Tidning 1973 där han arbetade till 1979. Därefter gick han vidare till Expressen där han bland annat var stationerad i USA mellan 1988-1991. 2002 var han med och grundade frilansagenturen Moment och 2007 anställdes han på Dagens Nyheter där han är verksam idag.

Han har bevakat flera vår tids stora krig, som i Irak, Balkan, Tjetjenien och det senaste året Syrien.

Roger Turesson har vunnit Årets Bild 3 gånger, blivit utnämnd till Årets Fotograf samt ett antal förstapriser för Årets Nyhetsbild och Bildreportage. 2013 fick han Stora Journalistpriset tillsammans med reportern Josefine Hökerberg.

Paul Hansen är från Göteborg och började på Göteborgs Tidningen 1984. Från 1989 och drygt tre år fram var han frilansfotograf och skribent i New York innan han 1992 blev anställd som fotograf på Expressen där han arbetade fram till år 2000 då Paul började på Dagens Nyheter.

Som bildjournalist är hans bevakningsområde brett och mångfacetterat inom och utom Sverige. De senaste årens uppror den så kallade ”Arabiska Våren” har dominerat utlandsuppdragen.

Paul Hansen är flerfaldigt belönad i tävlingen Årets Bild, bland annat blivit utnämnd till Årets Fotograf sju gånger. Han blev även utnämnd till Årets Pressfotograf i internationella POYi år 2010 och 2013. En av hans bilder från Gaza utnämndes till World Press Photo of the Year 2013.