Workshop: Kreativ mobilfotografi med Knut Koivisto

9 april 2014, kl 09:00-18:00

OBS! Inställt tills vidare.

Gillar du att fotografera med din mobilkamera, men har lite dåligt samvete för det? Ha inte det! Gå i stället en workshop i kreativ mobilfotografering med porträttfotografen Knut Koivisto.

Få upp ögonen för hur du kan redigera direkt i din mobil så att du syns i det digitala bruset. Det skall vara roligt att fotografera, säger Knut, som utbildat både proffs och amatörer i mobilfoto.

Innehåll:

Mobilfoto är på stark frammarsch. Alla från skolbarn till konstnärer använder det. Men vad skall man göra med sin mobilkamera? I workshopen går vi igenom det. Vi tittar på – vad är fotografi?

Vad kan man göra med sin mobil? Hur bör man tänka när man fotograferar? Hur letar man motiv? Hur redigerar man? Hur använder man mobilen kreativt? Vad gör man med bilderna när man tagit dem? Hur tänker man strategiskt, om man vill nå ut med sina bilder?

Grundläggande utrustning:

En smarttelefon med internetanslutning. Apparna ”Snapseed” för redigering (gratis på iPhone och Android) och ”Instagram” för publicering av bilder (gratis).

 

Dina bilder ställs ut på Abecita Konstmuseum.
Samtliga deltagare som genomför workshopen kommer att få tre utvalda bilder som under en månad hängs på Abecita Konstmuseum. Format 30×45 cm. Några bilder som sticker ut lite extra görs i större format, 50×75 cm.

 

Förkunskaper
För dig som behärskar din smarta mobiltelefon och dess kamera.

 

Antal Platser
15 st

 

Tid
Lördag den 12 april, klockan 09.00–18.00

 

Plats
Abecita Konstmuseum

 

Pris
3000:-
300:- betalas i förskott i samband med anmälan.
Resterande avgift betalas i samband med kursen.
Vid avbokning tidigare än tre veckor före kursen betalas avgiften tillbaka.

En anmälan till Abecita Photo Academys utbildningar är bindande. För avbokning mindre än två veckor före kursstart debiteras halva kursavgiften och väljer du att sluta en redan påbörjad kurs betalar vi inte tillbaka någon del av kursavgiften.

 

Workshopledare
Knut Koivisto

 

Anmälan
Vill du anmäla dig till workshopen, klicka HÄR.

 

Knut Koivisto är en av Sveriges mest respekterade porträttfotografer. Han rör sig fritt mellan nöjesvärlden och näringslivet. Hans stil utmärker sig av en avskalad närvaro där personen alltid står i fokus. Han har en humanistisk livssyn och värnar alltid om individen. Dessutom undervisar och håller han föredrag. Han arbetar med egna projekt. Han är en av de ledande inom de nya sociala medierna. Förutom kurser i porträttfoto håller han även workshops i mobilfoto, både i Sverige och utomlands.

Du hittar honom också på www.koivisto.se