Workshop: Makrofotografi med John Hallmén och Stanislav Snäll

22 mars 2014, kl 09:00-18:00

Med makroobjektivet på kameran blir världen fullspäckad av outforskade motiv. Samtidigt uppdagas flera tekniska utmaningar som kan verka avskräckande för såväl nybörjare som erfarna fotografer. I den här kursen får du verktygen att hantera dessa utmaningar. Vi stiftar bekantskap med tekniker som avsevärt ökar det kreativa utrymmet genom att på olika vis överbrygga de tekniska fallgroparna.

Särskild tonvikt läggs på den spännande teknik som kallas stackning. Stackning har på senare tid sprängt gränserna för vad som är möjligt inom makrofotografering. Trots att det kan verka avancerat, så kan även nybörjare snabbt komma igång med tekniken!

Kursledarna John Hallmén och Stanislav Snäll utgår från sina egna erfarenheter inom småkrypsfotografering för att ge handfasta råd som kan generaliseras till att gälla alla typer av makromotiv.

 

Dina bilder ställs ut på Abecita Konstmuseum.
Samtliga deltagare som genomför workshopen kommer att få tre utvalda bilder som under en månad hängs på Abecita Konstmuseum. Format 30×45 cm. Några bilder som sticker ut lite extra görs i större format, 50×75 cm.

 

Förkunskaper
Grundläggande kameravana

 

Antal platser
15 st

 

Tid
Lördag den 22 mars klockan 09.00–18.00

 

Plats
Abecita Konstmuseum

 

Pris
3000:-
300:- betalas i förskott i samband med anmälan.
Resterande avgift betalas i samband med kursen.
Vid avbokning tidigare än tre veckor före kursen betalas avgiften tillbaka.

En anmälan till Abecita Photo Academys utbildningar är bindande. För avbokning mindre än två veckor före kursstart debiteras halva kursavgiften och väljer du att sluta en redan påbörjad kurs betalar vi inte tillbaka någon del av kursavgiften.

 

Workshopledare
John Hallmén och Stanislav Snäll

 

Anmälan
Vill du anmäla dig till workshopen, klicka HÄR.

 

John Hallmén är utpräglad makrofotograf med svenska småkryp som specialitet. John har utkommit med böckerna Kryp (Norstedts, 2012) och Än lever skogen(Norstedts, 2013) och är av Naturvårdsverket utsedd till Årets Naturfotograf 2012.

Stanislav Snäll är professionell makrofotograf och entomolog (insektskännare). Stanislav har stor erfarenhet av makrofotografering i allt från ökenhetta och regnskogsfukt till svensk vinterkyla och studioförhållanden.

Tillsammans driver John och Stanislav webbplatsen makrofokus.se och har sedan starten 2011 hållit ett stort antal kurser och föredrag om makrofotografering.