Workshop med Mats Alfredsson – streetfoto

9 april 2022 - 9 april 2022
kl. 09:00-16:00

Mats Alfredsson – en av Sveriges mest kända och uppskattade streetfotografer har en workshop på Abecita Popkonst & Foto. Dagen börjar med ett föredrag och fortsätter med kaffe och fralla innan rundvandring i Borås. Mats ger inspiration, hjälp och kunskap under hela dagen och vi ser fram emot denna dag! Är du intresserad av streetfotografi? Vill du börja prova på att fotografera ögonblicken på gatan eller vill du bli bättre på att se dem och fånga dem med kameran? Du är varmt välkommen oavsett kunskapsnivå!

Lördag 9 april kl 09.00-16.00
– Föredrag kl. 09.00-10.30
– Fika med kaffe/te och ostfralla kl. 10.30-11.00
– Photo walk 11.00-16.00 med paus för lunch (ingår ej i priset)

Pris 495 kr, föredrag och photo walk – heldag och fika

Pris 150 kr, endast föredrag – ej fika

Begränsat antal platser till heldagen!

Anmälan senast torsdag 7 april till info@abecitakonst.se,
var gärna tydlig med vilken del du vill anmäla till – heldag eller endast föredrag.

 

Om Mats:

För Mats Alfredsson är gatufoto en attityd till fotografi. Det är närvaro, att vara flugan på väggen och att få betraktaren att känna samma sak som han själv. Små mänskliga händelser som normalt passerar obemärkt, men som i hans bilder fastnar för evigt.

Hans passion för denna klassiska genre grundar sig i ett genuint intresse för människor, i alla åldrar och samhällsklasser. Bakom bilderna döljer sig miltals av promenader, timmar av väntan vid intressanta platser, resor med tåg, spårvagn och tunnelbana samt ett och annat barhäng.

Grundregeln är att aldrig arrangera och att aldrig fotografera människor han känner eller har träffat tidigare. Det är en spännande resa där det oväntade och snabbt föränderliga ögonblicket är belöningen.

Under en tioårsperiod i slutet av 70-talet och vidare in i 80-talet arbetade Mats som reporter och pressfotograf i Göteborgs förorter, vilket senare tog honom vidare till Borås och en fortsättning på den journalistiska banan.

Under de senaste femton åren har han varit djupt involverad i gatufotografins utveckling, både i Sverige och internationellt. Han har drivit workshops och arrangerat Street-fotoresor till städer som London, Berlin, Amsterdam, Lissabon och Chicago. Mats var en av upphovsmännen till de stora foto-promenaderna i Göteborg med över 200 deltagare. Han har också satt upp ett antal separatutställningar i Sverige och USA.