Workshop: Upptäck ditt personliga bildspråk med Göran Segeholm

14 mars 2015, kl 09:00–18:00

Du har fotograferat ett tag nu, kanske gått igenom ett par faser med olika stilar. Ibland har du kört fast och bara upprepat dig, andra gånger känns det som om utvecklingen gått fort.

För dig har vi gjort den här workshopen med en av Sveriges bästa fotopedagoger, Göran Segeholm. Han ger dig en mängd analysverktyg som hjälper dig att förstå varför din stil ser ut som den gör, och vilka vägar som kan vara lämpliga att välja för din fortsatta utveckling.

Workshopen går inte ut så mycket på att fotografera, som på att reflektera och utveckla verktyg för stilanalys.

Göran kommer att be dig att i förväg skicka in några representativa bilder ur din produktion. Du får mer info om urvalet närmare kursstarten.

Dina bilder ställs ut på Abecita Konstmuseum.
Samtliga deltagare som genomför workshopen kommer att få tre utvalda bilder som under en månad hängs på Abecita Konstmuseum. Format 30×45 cm. Några bilder som sticker ut lite extra görs i större format, 50×75 cm.

 

Förkunskaper
Du behöver inga särskilda förkunskaper, men för att få ut det mesta av kursen bör du ha fotograferat med viss ambition ett tag. Du behöver inte vara teoretiskt bevandrad, men om du inte tycker om att reflektera och analysera så är det här inte rätt kurs för dig.
Utrustningskrav
Kursen kretsar inte kring fotografering, men ta ändå med dig egen digitalkamera och gärna bärbar dator/laptop med möjlighet att läsa in, göra urval och göra en grundläggande bildbehandling.

 

Antal platser
12 st

 

Tid
Lördag 14 mars 09.00–18.00

 

Plats
Abecita Konstmuseum

 

Pris
3000:-
300:- betalas i förskott i samband med anmälan.
Resterande avgift betalas i samband med kursen.
Vid avbokning tidigare än tre veckor före kursen betalas avgiften tillbaka.

En anmälan till Abecita Photo Academys utbildningar är bindande. För avbokning mindre än två veckor före kursstart debiteras halva kursavgiften och väljer du att sluta en redan påbörjad kurs betalar vi inte tillbaka någon del av kursavgiften.

Anmälan
Vill du anmäla dig till workshopen, klicka HÄR.

 

Workshopledare
Göran Segeholm

Göran Segeholm är fotograf, författare och fotopedagog. Han har skrivit fem böcker om fotografi, varav den mest kända är Konsten att ta vinnande bilder. Göran är huvudlärare på Fotografiska Akademin (en underavdelning till Fotografiska) och undervisar också regelbundet vid Högskolan i Jönköping och Linnéuniversitetet. Som ett hobbyprojekt driver han podcasten Bildradion.