Tillgänglighet

 

Att veta inför besöket

Färdtjänst: Färdtjänst kör hela vägen fram till museets entré.

Djur: Alla hundar, inklusive led- och assistanshundar är tillåtna.

Ledsagare: Vi bjuder på inträdesavgift för ledsagare.

Förvaringsmöjligheter: Vid vår reception på våning 3 finns klädhängare och avgiftsfria skåp att låna. Skrymmande bagage kan lämnas in i receptionen.

Toaletter: Det finns toaletter på varje våning i museet – en till vänster om receptionen på våning 3 och en vardera på våning 4 och 5. Toaletten vid receptionen är funktionsanpassad.

Skötbord: Toaletten till vänster om receptionen har tillgång till skötbord.

Mat och dryck: Det är inte tillåtet att äta eller dricka medhavd mat i museets lokaler, med undantag för små barn.

Parkering: Museet har en egen avgiftsfri parkering i anslutning till huset där en ruta för tillgänglighetsparkering är placerad närmast ingången.

Ta sig runt: Vid entrén finns det tillgång till personhiss och trappor med ledstång som tar dig till receptionen på våning 3, samt vidare upp till övriga två våningar. En större varuhiss finns tillgänglig vid behov – meddela personalen i receptionen så hjälper vi till. Salarna på varje våningsplan är fria från trösklar.

Sittplatser: På samtliga våningar runt om i museet finns tillgängliga sittplatser. Museet kan erbjuda hopfällbara stolar som går att bära med sig under besöket – fråga i receptionen. Antal sittplatser och utplacering varierar beroende på utställning.

Vernissage och event: Meddela museet vid deltagande av kvällsevent så att god plats kan reserveras. Hörslinga i eventsalen finns.

Tillgänglighetsdatabasen (TD) är en databas som erbjuder information om olika platser fysiska tillgänglighet – läs mer om oss där eller ring och fråga oss på tel 0768-350 102.